Acum cateva zile a venit la mine cineva sa-i fac un magazin online. Avea nevoie de niste module speciale si pretul nu era de neglijat. Erau bani frumosi pe care-i puteam face intr-o luna.

Din pacate vroia sa faca un magazin pe o nisa deja aglomerata, cu jucatori mari si bugete pe masura (nu, nu e vorba de IT/hardware). Nu vreau sa intru in detalii insa clientul respectiv avea sanse foarte mici de reusita cu magazinul. Avea buget zero (in afara de cel initial alocat pentru crearea magazinului dpdv tehnic), nu avea stoc de produse si nici o retea de aprovizionare. Ah, si nu avea nici experienta in online sau in vanzari.

Avea doar o idee de care tinea cu dintii, idee care ar fi trebuit sa-l diferentieze de restul magazinelor online din nisa respectiva. Se baza ca rezolva el restul problemelor (buget, produse, etc) din mers. Contractul pentru crearea magazinului era ca si semnat insa m-am hotarat sa renunt la el.

Rationamentul meu a fost urmatorul. Pot sa semnez contractul, sa-mi aloc timpul necesar realizarii unui proiect fara viitor si sa incasez banii. Sau pot sa ofer clientilor existenti un timp de raspuns mai bun, sa termin mai repede proiectele si sa le depasesc asteptarile. Am ales varianta a 2-a, mi s-a parut castigatoare pe termen lung.