Unul din motivele pentru care mi-am făcut acest blog a fost să-mi scriu impresiile din călătorii, altfel, amintirile se estompează și rămâi doar cu niște poze care-ți aduc vag aminte pe unde ai trecut.

În septembrie am fost în Germania și vreo 6 zile le-am petrecut în Hamburg. Dacă ar fi să descriu orașul într-un cuvânt, aș spune că Hamburgul e fermecător. Situat pe râul Elba la aprox 100Km distanță de Marea Nordului, orașul Hamburg e al doilea port din Europa, ca mărime. Are o mulțime de canale și foarte, foarte multe poduri. Am rămas surprins când mi s-a spus că are mai multe poduri decât Veneția și Amsterdam la un loc! Este un oraș verde, are multe parcuri și un lac foarte mare chiar în mijlocul orașului. Toate astea la un loc, cu bărcile ce le vezi pe fiecare canal, cu clădirile din cărămidă roșie, cu liniștea orașului (mai puțin în red district :P) și modul de viață al oamenilor fac din Hamburg un oraș fermecător.

Prietenul (și partenerul de afaceri) la care am stat (mă rog... am stat la hotel), e foarte pasionat de istorie, așa că am aflat multe despre trecutul orașului, începând de prin anul 1200. Poate ar trebui să pun puțin mâna pe carte, eu nu știu ce era prin Cluj în 1200 :)

Singura părere de rău e că n-am apucat să vizitez prea mult (eram totuși în vizită de lucru, nu în vacanță) dar sper că anul următor voi avea din nou ocazia să petrec câteva zile în Hamburg.

E deja ora 1AM și nu mai am chef să scriu, așa ca... iată, pozele:

Hamburg, lacul din centru orașului Primăria din Hamburg Primăria din Hamburg Primăria din Hamburg Turnul bisericii Sf. Niculai Panorama Hamburg Panorama Hamburg In vapor pe Elba Hamburg, canal Hamburg, clădire in formă de vapor Hamburg, canal