Sau „don't break the chain” dacă e s-o dăm în englezisme.

În ultima vreme (ultimul an şi ceva) numărul lucrurilor şi al problemele la care trebuie să fac faţă zi de zi a crescut continuu. Nu e vorba doar de project management ci şi de alte lucuri mărunte (probleme cu maşina, facturi, tot felul de acte, impozite, angajări/concedieri, etc) care se adună şi-ţi mănâncă timpul liber. Toate astea, în detrimentul sănătăţii.

De vreo 6 luni am început să citesc tot felul de site-uri despre productivitate, dezvoltare personală, managementul timpului, metode de motivare, etc, dorind să fiu mai organizat, mai productiv şi cu mai mult timp liber!

Îmi amintesc foarte clar sfatul dat de Jerry Seinfeld în acest articol, citit cu destul de mult timp în urmă, sfat care până azi nu l-am pus deloc în practică.

Pe scurt, trebuie să-ţi propui să faci un lucru zi de zi, fără întrerupere. Cu cât îl faci mai mult, cu atât vei vedea rezultatele investiţiei tale şi vei avea din ce în ce mai multe motive să continui. E ca un lanţ.

Având în vedere (la propriu!) burta şi kilogramele în plus adunate în ultima perioadă, astăzi am pus prima verigă într-un lanţ: să fac exerciţii fizice zilnic, cel puţin 10 minute. Ştiu, e puţin dar e un început.

Teoria e foarte faină, să vedem cum stăm cu practica!