Ieri, am deschis pagina de web a ITM Cluj[1], m-am autentificat, am introdus datele noului angajat și în mai puțin de 3 minute am făcut un nou contract de muncă. Minunat!

Nu căutați formularul de autentificare sau cel de creare cont, ele nu există. E doar un vis. Adevărul e că am  fost ieri să înregistrez un contract de muncă. Am stat la coadă cam 15-20 de minute, plus alte 15-20 le-am pierdut pe drum. Și în timp ce stăteam la coadă, am văzut o grămadă de oameni ce întindeau niște diskete peste tejgheua ghișeului, pentru a preda ceva documente, bănuiesc. Probabil și contabila mea face același lucru.

Diskete? WTF?!? M-ai există așa ceva în comerț? Cred că n-am folosit o disketă de mai bine de 5 ani. Iar peste 5 ani, probabil că România va fi singura țară în care vor mai exista diskete. Contabili, faceți-vă stocuri!

E chiar așa de greu să faci o aplicație online care să reducă toată birocrația asta? Directorii unei astfel de instituții chiar nu se gândesc la așa ceva? Nimeni nu are inițiativă? Toți se gândesc doar la ciolan? Trist.

[1] http://www.itmcluj.ro/